TDI nowy 1100 zł chyba, używka pewnie 200 zł...
[O2] Początki z LPG
Zwiń
X
-
Ciekawe to liczenie cen . Wtryski LPG wystarczy jakieś lepsze założyć i nie wozić się z nimi co 30 czy 40 tys km. A cenę wtrysku do TDI kiedyś słyszałem w ASO: 2000 ze sporym hakiem za sztukę. Tak, wiem, że nikt w ASO tego nie kupuje, ale to pokazuje sens porównywania cen wtrysków TDI i LPG. Za sporo mniej niż cenę z TDI to mam Keihiny z duużym zapasem, lub jakieś z tego poziomu. Jak nie te, to mam karton Matrixów lub Hana. A nie są to wtryski co wymagają wymiany co jakieś 30 - 40 tys km .Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Koledzy odświeżę trochę temacik...
Jak tam wasze 1.6BSE i jazda na LPG???
Jakieś usterki mieliście?
Jakie przebiegi już na LPG?
Ja to mam dopiero nalatane 4500km przez 6m-cy, więc nic nie napiszę na temat awaryjności instalacji...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777Koledzy odświeżę trochę temacik...
Jak tam wasze 1.6BSE i jazda na LPG???
Jakieś usterki mieliście?
Jakie przebiegi już na LPG?
Ja to mam dopiero nalatane 4500km przez 6m-cy, więc nic nie napiszę na temat awaryjności instalacji...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cezaryaksum115 000 w póltora rokuOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Koledzy, jeździcie swoimi 1.6BSE z Landi Renzo, w/g zalecenia producenta Instalki LPG co 4000-5000km około 200km na benzynie?Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777....w/g zalecenia....
wiadomo jak jest z "zaleceniami" :diabelski_usmiech ( a gwarancja swoją drogą ... ), bo jak sie coś wysypie to i tak zwalą na LPG.
dobijam do 36kkm, i na razie chodzi elegancko. ( odpukać w niemalowane 8) )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft...nalezy uzupelniac zbiorniczek co te przynajmniej 200km :twisted:Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777Koledzy, jeździcie swoimi 1.6BSE z Landi Renzo, w/g zalecenia producenta Instalki LPG co 4000-5000km około 200km na benzynie?
1. Kilka razy do roku podczas wyjazdów urlopowych (najczęściej nocą), gdy na autostradzie skończy mi się gaz (a przy prędkościach 150-160km/h naprawdę tego lpg leci duuużo), a synuś śpi i nie ma sensu go niepokoić nagłym przystankiem na tankowanie - tak przejeżdżam powiedzmy 2-3 razy do roku po kilkadziesiąt, góra kilkaset kilometrów (bak też nie jest z gumy :wink: )
2. Jazda "codzienna" po Krakowie - czasem (raczej rzadko) gaz się kończy, a ja wiem, że w okolicach ulubionej stacji będę np. jutro - znowu kilkadziesiąt kilometrów na benie wpada... Jednak zazwyczaj staram się tankować zawczasu.
Poza tym jeżdżę non stop na gazie - póki co 75000 km zrobione na lpg i nie miałem żadnych przygód ...
Komentarz
-
Komentarz